LG introduceert nieuwe LG G4

markt_spelersFabrikant LG Electronics heeft een nieuw vlaggenschip in zijn reeks smartphones geïntroduceerd. De G4-smartphone is per eind mei in Nederland verkrijgbaar voor een verkooprijs vanaf 649 euro inclusief BTW.

Bij het ontwikkelen van LG’s nieuwste vlaggenschip is er veel aandacht besteed aan de materialen. Zo is de G4 is verkrijgbaar met een backcover LG_LOGOvan handgemaakt leer. Het plantaardig gelooid leer is milieuvriendelijk, gemakkelijk recyclebaar en er zijn geen chemicaliën aan te pas gekomen tijdens het bewerkingsproces. Andere varianten voor de G4 backcovers zijn Ceramic White, Metallic Grey en Gold.

Het ontwerp van de LG G4 wordt verder gekenmerkt door de Slim Arc: een display met een subtiele kromming. Volgens de fabrikant is het scherm hiermee tevens 20 procent robuuster dan een platte smartphone en heeft het toestel een ‘natuurlijke grip’.

De LG G4 in een oogopslag:

 • Keuze uit handgemaakt leren of metallic backcover, met subtiel curved design
 • Camera met klein diafragma (f/1.8), 8-megapixel selfie camera, volledig handmatig instellen, Color Spectrum Sensor, mogelijkheid om foto’s in RAW-formaat op te slaan
 • 5,5-inch Advanced Quad HD Display
 • LG-eigen gebruikersinterface UX 4.0 interface

De G4 is uitgerust met aan de achterzijde een 16-megapixel camera met een diafragma van f/1.8, waardoor er circa 80% meer licht op de sensor kan komen. Ook heeft het apparaat OIS 2.0 beeldstabilisatie en Laser Auto Focus. Nieuw voor de G4 is de volledig handmatige Manual Mode. Dankzij deze functie hebben fotografen controle over de focus, sluitertijd, ISO, belichtingscompensatie en de witbalans voor elke opname. Gevorderde fotografen kunnen tevens hun foto’s opslaan als RAW-bestand, als aanvulling op JPEG, voor een meer nauwkeurige bewerking zonder verlies van details.

De G4 is de eerste smartphone met een Color Spectrum Sensor (CSS), die de kleuraccuraatheid verbetert. RGB-waarden van het licht in een bepaalde omgeving, evenals het infraroodlicht van objecten, worden hierdoor gemeten. CSS gebruikt deze informatie om de witbalans van de camera aan te passen en de kleuren zo realistisch mogelijk te maken.

Met de 8-megapixel front-facing camera kunnen selfies en groepsfoto’s gemaakt worden. De nieuwe Gesture Interval Shot maakt vier foto’s met een interval van twee seconden. Om deze functie te activeren, moet de gebruiker simpelweg zijn hand voor de camera twee keer openen en sluiten.

Scherm

De G4 is de eerste smartphone die gebruik maakt van LG Display’s nieuwe 5.5-inch Advanced Quad HD Display. Dit zorgt volgens LG voor 20 procent betere kleurweergave, 25 procent verbetering in helderheid en 50 procent grotere contrasten. Het is het eerste Quad HD Display met Advanced In-Cell Touch (AIT) technologie, waarbij de LCD en touch sensor gecombineerd worden tot een enkele laag. Dit resulteert in een betere kleurweergave en aanraakgevoeligheid van het scherm.

De G4 is verder uitgerust met een 3000 mAh verwijderbare accu, wat inmiddels een zeldzaamheid is in het huidige aanbod van high-end smartphones. Als kloppend hart fungeert een Qualcomm Snapdrago 808 processor (hexa-core).

Google en Volkswagen

LG voorziet zijn nieuwste topmodel standaard van de bundel kantoorsoftware Google Office met 100GB Google Drive opslag voor twee jaar. Eigenaren van Volkswagen-voertuigen kunnen met MirrorLink een autovriendelijke versie van de G4 interface op het ingebouwde beeldscherm van hun auto krijgen en daardoor gemakkelijker contacten, navigatie en muziek van de smartphone integreren.

G4 vanaf eind mei in Nederland

De verkoop van de LG G4 gaat vandaag van start in Zuid-Korea en zal vanaf eind mei verkrijgbaar zijn in Nederland.

 • LG G4 in Metallic Grey, Ceramic White en Gold - adviesprijs 649 euro
 • LG G4 in Leather Brown en Leather Black - adviesprijs 699 euro. Bij de leren varianten wordt een additionele metallic backcover meegeleverd

Als accessoire levert LG een speciale ‘Quick Circle Case’ die zowel bescherming biedt als de mogelijkheid tot draadloos opladen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.