Agentschap Telecom waarschuwt onderwijsinstellingen voor gebruik gsm-jammers

business_trendsToezichthouder Agentschap Telecom waarschuwt Nederlandse scholen geen gebruik te maken van gsm-jammers. Dit zijn stoorzenders die in de omgeving het signaal van mobiele netwerken kunnen verstoren. Het gebruik van gsm-jammers is in Nederland bij wet verboden.

Steeds meer scholen geven aan gsm-jammers in te willen zetten in examenperiodes om te voorkomen dat leerlingen tijdens het examen hun smartphone gebruiken om te spieken. Met de inzet van gsm-jammers kunnen scholen echter het signaal van mobiele netwerken in een groot gebied rondom de school verstoren hetgeen volgens Agentschap Telecom grote risico's voor de veiligheid kan opleveren. Ook noodoproepen naar het 112 alarmnummer zijn in dat geval niet mogelijk.

Agentschap Telecom heeft aangekondigd tijdens de komende examenperiode extra te gaan controleren op het gebruik van gsm-jammers. Scholen die gsm-jammers inzetten, riskeren een boete van 1.800 euro.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.