Huawei, KPN en K&H werken samen

markt_spelersHuawei (fabrikant van netwerk- en telecomhardware), operator KPN en technologiebedrijf Koning & Hartman hebben een overeenkomst getekend waarin nadrukkelijk wordt gekeken naar samenwerking op het gebied van Communication as a Service (CaaS).

Alle drie de partijen werken samen in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor het netwerk van KPN, bijvoorbeeld op het gebied van videoconferencing, voice, IVR en short messaging, met als doel deze commercieel verkrijgbaar te maken. Dit moet resulteren in het genereren van meer innovatieve diensten voor de eindgebruikers. Huawei zal de oplossingen leveren, KPN het netwerk en Koning & Hartman zal zorg dragen voor de dienstverlening aan de eindklant.

Met CaaS is zakelijke communicatie versimpeld door diensten die worden aangeboden door verschillende leveranciers. De directe toegang tot deze diensten via het internet heeft als voordeel dat klanten niet te maken hebben met bijvoorbeeld onderhoud van servers en connecties. Zakelijke gebruikers kunnen zich via het internet aanmelden en gebruikmaken van de diensten. Dit kan de kosten verlagen en de efficiëntie verhogen voor zakelijke processen met betrekking tot audio- of videotelecommunicatie. Een voorbeeld is zorg op afstand. Een arts kan een diagnose stellen zonder de patiënt fysiek te zien. De diagnose kan worden uitgevoerd door een real-time videoverbinding waarin de patiënt thuis is en de arts op kantoor.

Wonder Wang, CEO of Huawei Technologies Netherlands, zegt hierover: “We zijn erg blij met deze overeenkomst. Alle partijen toonden de bereidheid voor deze samenwerking en hebben veel vertrouwen in de toekomst van CaaS. We staan ook open voor andere dienstverleners en applicatie-ontwikkelaars die een bijdrage kunnen leveren aan het CaaS-platform.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.