Alcatel-Lucent: meer omzet, minder verlies

markt_spelersNetwerkspecialist Alcatel-Lucent (ALU) heeft in het eerste kwartaal van 2015 zijn omzet weten te laten groeien met 9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Net als in de eerste drie maanden van vorig jaar heeft het Franse concern rode cijfers geschreven, al is dat verlies wel licht teruggedrongen.

Voor Alcatel-Lucent zijn de eerste drie maanden van 2015, financieel gezien, relatief goed geëindigd: het heeft een omzet weten te realiseren van 3,24 miljard euro (+9 procent) en een verlies van 72 miljoen euro (2014: 73 miljoen euro). De bedrijfsleiding was eerder uitgegaan van een kwartaalomzet van circa 3,02 miljard euro. Verder heeft ALU zijn brutomarge weten op te krikken van 32,3 procent naar 34,6 procent.

Volgens analisten is de positieve ontwikkeling van de omzet en de brutomarge ‘indrukwekkend’ te noemen, gezien de zwakke marktconditie in de Verenigde Staten. ALU’s concurrenten Nokia en Ericsson (beide eveneens van Europese bodem) hebben hun meest recente financiële resultaten negatief beïnvloed zien worden door de tegenvallende Amerikaanse marktomstandigheden. Alcatel-Lucent heeft onlangs een overnamebod van 15,6 miljard euro in aandelen van concurrent Nokia aanvaard.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.