19-jarige hacker ‘kraakt’ Apple Watch

markt_spelersHet apparaat is nog maar nauwelijks officieel op de markt, maar nu al heeft de eerste hacker er succesvol zijn pijlen op gericht: de Apple Watch is voor het eerst ‘gekraakt’. De gelukkige hacker is Nicholas Allegra, een negentienjarige Amerikaanse student die nog bij zijn ouders in Chappaqua, New York, woont.

Voor Nicholas Allegra, beter bekend onder zijn schuilnaam ‘Comex’, is het hacken van de Apple Watch allesbehalve een ingewikkelde zaak gebleken, zo zegt hij in een interview met het Amerikaanse zakenblad Forbes.

'Het lijkt een beetje op het nakijken van een scriptie; je leest de code gewoon door en let op eventuele fouten. Ik weet ook niet waarom ik hier kennelijk zo goed in ben.'

Allegra is er in geslaagd om een webbrowser op het slimme horloge te installeren, iets dat fabrikant Apple softwarematig afschermt en ook officieel niet toelaat.

Het is niet de eerste keer dat Comex/Allegra een Apple-apparaat weet te hacken. Hij geniet reeds enige tijd bekendheid bij Apple iPhone- en iPad-bezitters als de maker van de tool ‘JailBreakMe’: software waarmee gebruikers naar eigen inzicht (en zonder de App Store te bezoeken) apps op de apparaten kunnen installeren. Apple staat dit soort praktijken officieel niet toe.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.