Apple pompt meer geld in R&D

markt_spelersFabrikant Apple heeft nog nooit zoveel geld uitgegeven aan Research & Development als in 2014. Per kwartaal investeerde Apple het afgelopen jaar bijna 1,78 miljard euro aan R&D. Dat was 3,3 procent van de totale omzet in 2014.

Volgens industrieanalisten zal Apple dit jaar circa 3,4 procent van de omzet gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling. Zij verwachten dat het R&D-budget van het bedrijf in 2016 zelfs naar 3,7 procent zal gaan stijgen.

Extra investeringen wijzen vaak op nieuwe producten. Zo gaf Apple in het jaar voor de introductie van de iPhone 3,7 procent uit aan R&D. Sommige industrieanalisten denken dat Apple bezig is om een eigen elektrische auto te ontwikkelen die nu al in de volksmond als de ‘iCar’ door het leven gaat.

RD_cijfers_Apple

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.