‘Samsung gaat bedrijfskoers omgooien’

markt_spelersHet Zuid-Koreaanse concern Samsung - onder andere bekend als maker van smartphones, tablets en huishoudelijke apparatuur – staat aan de vooravond van een substantiële koerswijziging. Dat stelt het Amerikaanse gezaghebbende zakendagblad The Wall Street Journal. De krant baseert zich op verschillende anonieme bronnen binnen het bedrijf.

Zes jaar geleden heeft de huidige topman van Samsung, Lee Kun-hee, een ambitieuze koers uitgezet voor zijn bedrijf: binnen tien jaar moest er een jaaromzet van circa 400 miljard Amerikaanse dollars worden gehaald. Daarnaast verordonneerde Kun-hee dat Samsung binnen tien jaar wereldwijd het grootste marktaandeel moest hebben op het gebied van onder andere mobiele apparaten (zoals smartphones). Volgens de bronnen van The Wall Street Journal zullen deze twee ambitieuze doelen binnenkort tot het verleden gaan behoren.

Aanleiding voor de verwachte koerswijziging is een recente machtswisseling bij Samsung, zo stelt The Wall Street Journal. Na een hartaanval van Lee Kun-hee in 2014 zou diens zoon (Samsung’s vice voorzitter Lee Jae-Yong) steeds meer bevoegdheden hebben weten te verwerven. Naar verwachting zal Jae-Yong zijn 73-jarige vader in de loop van dit jaar daadwerkelijk gaan opvolgen als de hoogste baas van het concern. Jae-Yong zou zich meer willen richten op het uitbreiden van allianties met andere partijen en kostenoptimalisatie. Om dat laatste te bereiken, heeft hij reeds de nodige stappen gezet. Zo is er al een deel van de productie van hardware verhuisd van Zuid-Korea naar het aanmerkelijk goedkopere Vietnam.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.