Samsung zet Tizen in voor Internet of Things

markt_spelersFabrikant Samsung is van plan het zelfontwikkelde besturingssysteem Tizen in allerhande ‘slimme’ apparaten te gaan integreren. Dat heeft het bedrijf, bij monde van vice president Software Center Jong-deok Choi, laten weten tijdens een congres in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Tizen ligt daarmee ten grondslag aan de strategie die het Zuid-Koreaanse concern heeft als het gaat om The Internet of Things, het via internet aan elkaar koppelen van diverse soorten apparaten.

Volgens Samsung-topman Jong-deok Choi moeten alle door het bedrijf geproduceerde apparaten per 2017 geschikt zijn voor koppelingen via The Internet of Things (IoT). Drie jaar later moeten de bewuste apparaten ook daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn via IoT. Daarbij gaat om uiteenlopende spullen zoals koelkasten, slimme deurknoppen, afwasmachines, wasdrogers en ovens.

Tizen is door Samsung in 2011 ontwikkeld voor gebruik in goedkopere smartphones. Nu wordt de software ook bestemd voor slimme IoT-hardware. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is de afgelopen paar jaar in toenemende actief geworden op het gebied van The Internet of Things. Zo heeft het in 2014 een acquisitie op dat gebied gedaan (de IoT-specialist Smartthings). Ook heeft Samsung in mei dit jaar kant-en-klare IoT-hardware, onder de naam ‘Artik’, geïntroduceerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.