Amerikaanse operator brengt content naar automobilist

business_trendsOperator AT&T introduceert later dit jaar in zijn Amerikaanse thuismarkt een contentdienst op abonnementsbasis voor eigenaren van zogenoemde ‘connected cars’; auto’s die voorzien zijn van mobiele toegang tot het internet. Het zou gaan om diverse soorten content - van streaming video tot computerspelletjes - bestemd voor gebruik op smartphones, tabletcomputers én ingebouwde auto-entertainmentsystemen.

AT&T heeft reeds acht autofabrikanten weten te strikken voor zijn te introduceren contentdienst, waaronder General Motors, Ford en Audi (onderdeel van het Duitse Volkswagen-concern). De bewuste automakers zullen de contentdienst hetzij als extra betaalde optie of als gratis dienst (bij de duurdere modellen) aan hun klanten aanbieden. AT&T heeft nog geen details over prijzen voor zijn contentdienst bekend gemaakt.

Volgens Chris Penrose, senior vice president of emerging devices bij de operator, wordt er gekeken naar diverse financiële business modellen:

'Het kan zijn dat automobilisten een abonnement betalen, maar het is ook goed mogelijk dat er voor een verdienmodel wordt gekozen waarin zowel wij, de autofabrikant én de contentpartijen naar ratio advertentie-inkomsten verdelen. In dat geval zou de autobezitter de dienst gratis kunnen krijgen. De gesprekken hierover lopen nog.'

De Amerikaanse operator laat weten dat het in de afgelopen maanden al de nodige contracten heeft afgesloten met makers van content. Zo zou er door een nog nader genoemde partij speciale televisieshows voor de automobilist worden geproduceerd. Ook is AT&T zelf bezig met het maken van content, zij het op bescheiden schaal. Het bedrijf wil persoonlijke webpagina’s maken voor autobezitters die via hun leverancier een content-abonnement hebben afgesloten. Op de bewuste pagina’s zou bijvoorbeeld informatie over onderhoudsbeurten voor de respectievelijke voertuigen kunnen worden geplaatst.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.