BlackBerry wil verder afslanken

Logo_BlackBerry_thumbSmartphonefabrikant BlackBerry gaat door met het op straat zetten van werknemers. Afgelopen vrijdag maakte het Canadese bedrijf bekend dat het een niet nader gespecificeerd aantal mensen op straat zal zetten. Het zou hierbij vooral gaan om werknemers die zich bezighouden met het maken van de hardware en software voor de BlackBerry-telefoons.

BlackBerry weigert vooralsnog exacte aantallen te geven en zegt dat de maatregel nodig is om het bedrijf weer winstgevend te maken. In september vorig jaar had BlackBerry nog 7.000 mensen in dienst. Op het hoogtepunt waren dit er meer dan 20.000.

Vorige week kwam ook het bericht naar buiten dat naast Microsoft, ook Lenovo, Xiaomi en Huawei zich op het hoofdkantoor van BlackBerry in Waterloo (Canada) gemeld hebben voor een mogelijke overname van het bedrijf. Naar verluidt is, Microsoft bereid bijna zeven miljard euro voor BlackBerry op tafel te leggen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.