Persbericht: ICT/telecom branchevereniging BTG werkt aan strategische samenwerking

BTG-Logo-Los-WEB-twitterDriebergen, 27 mei 2015 - Het BTG-bestuur heeft op 21 mei jl. in Brussel deelgenomen aan een internationale dialoog over actuele ICT-thema’s op Europees niveau. Hierbij is van gedachten gewisseld met vertegenwoordigers van de Europese Commissie die verantwoordelijk is voor de Digitale Agenda.

Gespreksthema’s waren de invloed van beleidsbesluiten op de Europese marktwerking en andere actuele thema’s, zoals cloud services, netneutraliteit, mobile services, standaardisatie van mobiele netwerken, roaming en telekwetsbaarheid. De bijeenkomst was geïnitieerd door INTUG en BELTUG, waarvan BTG de Nederlandse zusterorganisatie is. Hierbij heeft BTG een aantal urgente thema’s namens haar leden geagendeerd en werkt zij op strategische basis samen met deze partijen.

BTG heeft haar ambitie geagendeerd om in Nederland te streven naar realisatie van geïntegreerde mobiele dienstverlening, waaronder authenticatie, M2M-communicatie, borging van bereikbaarheid en beschikbaarheid van mobiele providers (thema telekwestbaarheid) en meerdere providerdiensten op één SIM. Deze trend in de mobiele dienstverlening werd erkend door een aantal operators die deelnamen aan de parallelsessies en gaven aan hierop te anticiperen in de ontwikkeling van hun eigen dienstverlening, waarbij zij open staan voor dialoog. Daarnaast onderschrijven zij de noodzaak om tot een standaardisatie te komen van de aanleg van mobiele indoor netwerken. Tijdens de discussie bleek overigens ook dat andere landen, zoals België, dit als belangrijke thema’s zien. BTG en BELTUG werken er aan om in combinatie met INTUG, een aantal thema’s gezamenlijk te agenderen. Vertegenwoordigers van marktpartijen en de Europese Commissie geven aan deze dialoog graag met deze brancheverenigingen te voeren.

Voor een toelichting kunt u contact opnemen met Margreet Sandee, persvoorlichter BTG

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.