‘Oplaadconsortia’ verenigen zich

BTG-Logo-Los-WEB-twitterTijdens de Consumer Electronics Show, eerder dit jaar in het Amerikaanse Las Vegas, werd de eerste aankondiging al gedaan. De A4WP en PMA, twee consortia die zich bezig houden met draadloos opladen van mobiele apparaten, gaan aan het einde van 2015 verder met de ontwikkeling van een nieuwe standaard. Welke naam de nieuwe organisatie gaat krijgen, is nog niet bekend gemaakt.

Intel, Qualcomm, Dell, Samsung, Huawei en LG worden allemaal lid van dit nieuwe consortium. Er blijft een andere concurrerende standaard over: Qi. Qi wordt onder andere ondersteund door Nokia. De verwachting is wel dat ook Qi op termijn onderdeel gaat worden van de nieuwe standaard.

Teus van der Plaat - Bestuurslid - BTG

Teus van der Plaat - Bestuurslid - BTG

De samenwerking tussen de oplaadconsortia is een zeer goede ontwikkeling, zo vindt ook de Nederlandse Branchevereniging Telecom Grootgebruikers, bij monde van woordvoerder en bestuurslid Teus van der Plaat:

'De brij aan verschillende opladers is een doorn in het oog van vele zakelijke en niet zakelijke gebruikers. Dan gaat het niet alleen om het gebruiksgemak, maar ook en vooral vanuit milieuoogpunt. Wij verwelkomen dan ook de ontwikkeling dat organisaties door de aanschaf van een hardware-onafhankelijke oplader, al dan niet verwerkt in meubels, alle tabletcomputers, smartphones en andere mobiele apparaten van stroom kunnen voorzien.'

Hij ziet nog een ander positieve bijkomstigheid:

'Het kan ook zo zijn dat hierdoor mobiele devices zonder lader zullen worden verkocht. En dat drukt de verkoopprijs weer.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.