Makkelijker mobiel betalen met smartphone

zapper_logo

 

 

In de regio Amsterdam is het sinds enkele maanden mogelijk om te betalen met de smartphone zonder dat daar een betaalterminal aan te pas komt. Met een speciale app wordt een QR-code op de kassabon ingescand en wordt betaald. Vooralsnog is er alleen een koppeling met creditcards maar na de zomer volgen ook PayPal en de mobiele variant van iDEAL.

Het mobiel betalen wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf Zapper. Zapper is sinds een aantal maanden actief op de Nederlandse markt en in de regio Amsterdam al bij verschillende horecagelegenheden succesvol uitgerold.

Met Zapper kunnen klanten betalen met hun smartphone zonder te wachten op de bediening met betaalterminal. Als consument download je de Zapper-app op je smartphone. Door een koppeling met je betaalkaarten – nu nog alleen creditcards, maar voor de zomer ook PayPal en de mobiele variant van iDEAL – kan, na het scannen van de QR-code op de rekening, direct worden betaald. Zowel de horecavestiging als de klant ontvangen via sms of e-mail een melding dat de betaling is geslaagd, waarna automatisch een betaalbon wordt geprint bij de kassa.

Restaurants die werken met Zapper hebben toegang tot een online dashboard en een CRM-systeem. Die tonen alle betalingen en herkennen bijvoorbeeld VIP-gasten. Alle acties zijn direct en meteen inzichtelijk; dat geldt ook voor marketingcampagnes. Verder biedt Zapper een gemakkelijke manier om snel en eenvoudig rekeningen te splitsen en fooi te geven. De verkopersportal en het CRM van Zapper zorgen voor nuttige statistieken, zodat horecadienstverlening nog verder is aan te passen.

Erwin Hofmann, Commercieel Directeur Zapper:

“95 procent van de mensen die we spreken is enthousiast over het concept, de mogelijkheden en hoe goed over alles is nagedacht. Ook is er het besef dat dit de toekomst van het betaalverkeer zal zijn en met de integratie van iDEAL straks, gaan ook de twijfelaars overstag. Die toezeggingen hebben we al .”

Zapper stelt zeer gebruiksvriendelijk en sterk beveiligd te zijn. De consument hoeft niet op voorhand saldo te storten en geen betalingsaccount aan te maken. Er staat dus geen geld op de mobiele telefoon zelf. Dus bij verlies of diefstal is de consument geen geld kwijt. Ook aan privacy is gedacht. Creditcardgegevens komen niet bij Zapper terecht maar staan alleen in de app, beveiligd met een bepaalde versleuteltechniek.

Voor de horeca zorgt Zapper voor tijdsbesparing, zowel in de front- als backoffice. Het kan makkelijk worden gekoppeld aan bestaande kassasystemen of zelfs geïntegreerd met de kassasoftware en daardoor versimpeling van de administratie. Daarnaast biedt Zapper inzicht in het klantenbestand om promoties te kunnen doen richting bekende maar ook onbekende klanten. “Alle betalingen zijn de volgende dag binnen”, stelt Erwin Hofmann, “en de ondernemer kan meer betaalmethodes ondersteunen zonder extra kosten of aparte fees voor bijvoorbeeld creditcardmaatschappijen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.