Nederlander wil vooral functionele gadgets in auto

autoscout24

 

 

 

 

Nederlanders lopen niet warm voor online toepassingen en gadgets in hun auto, tenzij het praktische toepassingen zijn zoals filewaarschuwing en gevaarherkenning. Waar Spanjaarden en Italianen zich in grote getale uitspreken voor een snelle internetverbinding in de auto en entertainmentmogelijkheden voor medepassagiers, vinden Nederlanders dit minder noodzakelijk.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de auto van de toekomst van AutoScout24 onder ruim 8.800 Europeanen. Slechts twee op de vijf Nederlanders vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat zijn auto in de toekomst over een internetverbinding beschikt. Wat opvalt is dat vooral Nederlandse vrouwen menen dat een online verbonden auto geen meerwaarde heeft.

Praktische online toepassingen kunnen wel op waardering rekenen van de Nederlandse automobilist. Zo geeft 63 procent van de Nederlandse respondenten aan dat filewaarschuwing (en het voorstellen van een alternatieve route) een absolute must is. Vooral Nederlandse mannen zijn voorstander van een dergelijke service. Gevaarherkenning en de mogelijkheid dat de auto autonoom in kan grijpen om ongelukken te voorkomen, is voor bijna 80 procent van de Nederlandse respondenten een belangrijke feature van de auto van de toekomst.

Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland, licht het onderzoek toe:

“Nederlanders willen vooral online toepassingen en gadgets in hun auto die een duidelijke functie hebben. We verwachten overigens wel dat het over een aantal jaar volstrekt normaal is om online verbonden te zijn met je auto. Tegen die tijd zullen ook entertainmentfuncties in de auto waarschijnlijk gemeengoed zijn.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.