Lichte stijging vaste telefonie in afgelopen kwartaal

business_trendsHet aantal aansluitingen voor vaste telefonie in Nederland is afgelopen kwartaal met een half procent toegenomen tot 6,27 miljoen. Dat meldde marktonderzoeksbureau Telecompaper woensdag.

Met name glasvezelaanbieders profiteerden opnieuw van een sterke vraag naar pakketten met vaste telefonie, snel internet en televisie in één. Dat resulteerde in een groei van bijna 7 procent. Het aantal DSL-lijnen steeg met 1,3 procent. Hoewel ook het aantal kabelaansluitingen licht bleef groeien (0,5 procent), verloor dat segment marktaandeel.

Telecompaper constateert dat de markt voor vaste telefonie verzadigd begint te raken. Voor de jaren tot en met 2019 gaat het onderzoeksbureau uit van een daling van het aantal vaste lijnen met gemiddeld 0,7 procent per jaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.