Actility meldt succesvolle financieringsronde voor de IoT markt

Het Franse bedrijf Actility meldt vandaag dat het een nieuwe financieringsronde succesvol heeft afgesloten. Actility, dat netwerk oplossingen en ‘managed information systems’ maakt voor de ‘Internet of Things (IoT)’-markt heeft 25 miljoen dollar (22,3 miljoen euro) opgehaald via een consortium dat geleid werd door Ginko Ventures. Onder de nieuwe investeerders zit ook KPN Ventures van KPN, dat recent speciaal opgericht is om in start-ups te investeren.

Naast KPN doen ook het Franse netwerk Orange en de Zwitserse operator Swisscom mee. Een andere belangrijke participant is het Chinese Foxconn, onder andere bekend als de maker van de Apple iPhones. Hoeveel ieder bedrijf afzonderlijk investeert is niet bekend gemaakt.

Actility en KPN zijn beide betrokken bij de zogenaamde LoRa-alliantie. Dit is een nieuw ontwikkelde technologie, waarbij IoT hardware bijna geen energie gebruikt. Actility loopt voorop bij de ontwikkeling van het Low Power Wide Area protocol, dat drie belangrijke elementen bundelt: laag energiegebruik, lange afstand en lage kosten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.