BTG publiceert visie artikel “Innovators Dilemma”

Bedrijven vaak te huiverig bij adaptatie nieuwe technologie Ofwel het risico van succesvolle bedrijven om ‘de next wave’ te missen

Door Teus van der Plaat

Ook voor grote en succesvolle bedrijven is het lastig om in te schatten wat de impact is van nieuwe technologie en de keuze om hun bedrijfsstrategie hier al dan niet op aan te passen. Welke mogelijkheden biedt de nieuwe technologie, welke marktkansen en eventuele risico’s zijn hieraan verbonden? Uit een praktijkvoorbeeld gekoppeld aan het bedrijf Blackberry (voorheen RIM) maakt Teus van de Plaat duidelijk dat dit heel lastig is in te schatten. In het boek ‘The Innovators Dilemma’ van Harvard’s professor Christensen, wordt dit thema uitgebreid besproken. Aanleiding voor dit artikel is het feit dat verschillende media afgelopen week berichtten dat Blackberry met een op Android gebaseerde smartphone zou uitkomen in het najaar van 2015.

Klik hier voor het volledige artikel

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.