Frequentieveiling levert Duitse overheid 5,1 miljard euro op

VodafoneNa 181 biedrondes is er in Duitsland een einde gekomen aan de veiling van frequenties voor mobiele data en telefonie. De veiling van de vergunningen heeft bijna 5,1 miljard euro opgeleverd. Dat heeft het Duitse telecomagentschap Bundesnetzagentur bekendgemaakt.

De Duitse frequentievergunningen zijn na de jongste veiling verdeeld onder de operators Vodafone, Deutsche Telekom en Telefónica Deutschland. De veiling heeft in totaal drie weken geduurd.

De Duitse overheid heeft het een en ander aanmerkelijk sneller weten te klaren dan de vergelijkbare Nederlandse frequentieveiling in 2012. Die startte op 31 oktober en werd uiteindelijk op 14 december beëindigd. De bewuste veiling heeft de Nederlandse overheid ruim 3,8 miljard euro opgeleverd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.