KPN verkoopt Getronics-belang

KPNOperator KPN heeft het laatste restje aandelen in de ICT-dienstverlener Getronics weten te vervreemden. De Duitse investeerder Aurelius is de gelukkige eigenaar geworden.

Getronics is in 2007 door KPN overgenomen. In de loop der jaren heeft de operator met name de buitenlandse activiteiten van Getronics van de hand gedaan. KPN had nog een belang van 22 procent in de ICT-dienstverlener, maar heeft die nu ook overgedaan aan Aurelius. Het gaat hierbij om alle buitenlandse activiteiten van Getronics.

De Nederlandse tak van Getronics is opgenomen in KPN Corporate Markets, dat volledig buiten de deal valt. In 2012 heeft KPN al een meerderheidsbelang van de buitenlandse activiteiten aan Aurelius verkocht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.