Zetacom verwisselt van eigenaar

ZetacomHet Nederlandse telecombedrijf Zetacom heeft een nieuwe grootaandeelhouder: Gilde Healthcare. Investeringsmaatschappij Main Capital heeft zijn belang van 70 procent aan de bewuste branchegenoot verkocht. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar ingewijden spreken van een slordige 15 miljoen euro als de geschatte transactiewaarde. De resterende aandelen blijven vooralsnog in handen van het Zetacom-management.

Voor Main Capital blijkt de in 2008 gedane investering in Zetacom een goed rendement te zijn geweest. Volgens Charly Zwemstra, managing partner bij de participatiemaatschappij is de oorspronkelijke investering, zeven jaar later, met een factor vier terugverdiend dankzij de transactie met Gilde Healthcare. De kersverse eigenaar is gespecialiseerd in de gezondheidszorg en zoekt met name investeringsmogelijkheden in middelgrote dienstverleners in die sector. Het verworven belang in Zetacom past daarom goed, aldus Gilde Healthcare.

Het in 2003 opgerichte Zetacom (met vier vestigingen in Nederland en circa 140 werknemers) is in de afgelopen jaren druk bezig geweest met een accentverschuiving in de activiteiten: van ‘traditionele telefonie’ (met de bekende telefooncentrales) naar telefonie vanuit de cloud. Naast de nodige ziekenhuizen en zorginstellingen (ongeveer 60 procent van de omzet) heeft Zetacom ook klanten bij de overheid (zoals de gemeente Maastricht) en de automotive-branche. Het bedrijf wist in 2014 een operationele winst te boeken van 2 miljoen euro op een omzet van 20 miljoen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.