‘Nederland is steeds intensiever met de tablet in de weer’

Samsung_Business_rgbNederlanders hebben inmiddels niet alleen steeds meer tablets in huis, maar zij gebruiken deze ook steeds vaker. Dit blijkt uit de jaarlijkse technologiebarometer van fabrikant Samsung. We bezitten in Nederland tegenwoordig gemiddeld anderhalve tablet per huishouden, terwijl dat een jaar geleden nog minder dan één tablet was. Ook gebruiken wij dergelijke apparaten steeds intensiever. 

Gebruikten we in 2014 de tablet nog 40 minuten per dag, in 2015 is dit al opgelopen tot meer dan een uur per dag (66 minuten). E-mail is de meest gebruikte toepassing met 67 procent, maar ook zoeken op internet (61 procent), onderhouden van contacten via sociale media (54 procent) en het gebruik van apps (48 procent) zijn populaire bezigheden. Vrouwen hebben daarbij een lichte voorkeur voor sociale media, terwijl mannen de tablet iets vaker voor apps gebruiken.

De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen.

Raymond Mesterom, marketingdirecteur bij Samsung Nederland

'Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis.'

Ons huis telt gemiddeld 18 elektronische apparaten, een toename van 3,6 procent. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna 15 uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1 procent) dan een jaar geleden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.