Chinese mobiele operator leidt wereldranglijst

VlaggenChina Mobile mag zich de mobiele operator met het grootste klantenbestand ter wereld noemen. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het marktonderzoeksbureau Ovum in zijn periodieke World Cellular Information Service (WCIS).

Volgens Ovum bedient China Mobile 626,27 miljoen abonnees, waardoor het zich de grootste operator wereldwijd (als het gaat om het aantal klanten) mag noemen. Op de nummer twee staat het Britse Vodafone met 403,08 miljoen klanten, gevolgd door het Bharti Airtel uit India met een klantenbestand van 303,1 miljoen.

De nummer vier op de WCIS-ranglijst is het Chinese China Unicom met 299,09 miljoen klanten. De vijfde plaats wordt in beslag genomen door America Movil uit Latijns Amerika (274,14 miljoen abonnees).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.