MT-lezers geven KPN pluimen

KPNOperator KPN is dit jaar door de lezers van het managementtijdschrift Management Team – met 46 procent van de stemmen - tot de beste leverancier van netwerkcapaciteit uitgeroepen. Op de tweede plek staat netwerkfabrikant Cisco (29 procent), gevolgd door operator Vodafone (19 procent). Kabelaar Ziggo neemt de vijfde plek in (13 procent), terwijl operators T-Mobile (11 procent) en Tele2 (7 procent) respectievelijk op nummer zeven en tien te vinden zijn.

De 2015-editie van ‘De Beste Digitale Dienstverlener’ onder MT-lezers is voor operator KPN dit jaar om meerdere redenen een feestje waard. Het bedrijf heeft niet alleen in de categorie ‘Netwerkleverancier’ de hoogste plek bereikt: het is volgens de Management Team-lezerskring ook de beste als het gaat om ‘Beheer en Onderhoud’ (software en managed services) en ‘Mobiel’. In de categorie ‘Beheer en Onderhoud’ is KPN de enige leverancier die zowel netwerk- als IT-diensten aanbiedt. Nummers twee en drie zijn ‘pure IT-ondernemingen’: Hewlett-Packard en IBM.

De ‘Mobiel’-categorie is de natuurlijke habitat van KPN en zijn branchegenoten. De Nederlandse operator scoort daarin het hoogst met 61 procent. Vodafone neemt de tweede plek in met 51 procent, op afstand gevolgd door de nummer drie: T-Mobile (35 procent). Kabelaar Ziggo is te vinden op de vierde plaats (14 procent), terwijl Tele2 met 14 procent de vijfde plek in beslag neemt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.