KPN neemt Nederlandse cloudpartij over

is-group-logo-retinaOperator KPN heeft zijn aanbod op het gebied van hosting en cloud computing uitgebreid door de overname van het in 1996 opgerichte Nederlandse IS Group, een leverancier van managed hosting -en cloud diensten. KPN koopt het bedrijf van de huidige aandeelhouder, IS Holding. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De overname van IS Group past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken, zo stelt de operator in een officieel bericht. Door de overname van IS Group kan KPN zijn managed hosting mogelijkheden uitbreiden en de bestaande propositie aanvullen met cloud gebaseerde werkplekoplossingen voor het MKB. Frank van der Post, CCO van KPN: “Onze zakelijke klanten vragen in toenemende mate om cloud diensten die hun groei ondersteunen. Samen met IS Group kunnen wij onze klanten beter helpen met de overstap naar de cloud met toepassingen waardoor zij efficiënter en flexibeler kunnen werken, en schaalbaarheid kunnen benutten.”

Het productportfolio van IS Group berust op drie pijlers: shared & managed cloud computing, virtuele desktop oplossingen en connectiviteit. Daarnaast levert het bedrijf diverse andersoortige IT-diensten. IS Group realiseerde in 2014 een omzet van circa 25 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 130 medewerkers in dienst. De ondernemingsraden van zowel KPN als IS Group hebben een positief advies afgegeven voor de transactie.

IS Group is op zijn beurt weer het resultaat van diverse overnames: zo werden in het verleden de hostingpartij WideXS ingelijfd. Naar verluidt, blijft de tweekoppige Raad van Bestuur vooralsnog in functie. Deze bestaat uit Arjan Steevels, oprichter van IS Group, en Jan Willem des Tombe. Deze laatste is binnen het bedrijf tot dusver onder andere verantwoordelijk geweest voor de fusie- en overnameactiviteiten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.