Gartner stelt verwachtingen verkoop ‘devices’ bij

Foto_MacBook_iPhone_iPadDit jaar zullen er wereldwijd minder mobiele telefoons, tablet computers en pc's worden verkocht dan eerder werd aangenomen. Dit stelt het toonaangevende marktonderzoeksbureau Gartner. De wereldwijde vraag naar 'devices', Gartner's verzamelnaam voor alle productcategorieën samen, groeit dit jaar met 1,5 procent tot 2,45 miljard stuks in vergelijking met vorig jaar. Drie maanden geleden schatte de marktonderzoeker de groei nog 1,3 procent hoger in.

De belangrijkste groei zit in het segment voor mobiele telefoons, waar Gartner nu een stijging van de verkopen met 3,3 procent verwacht, tegenover 3,5 procent drie maanden geleden. De mondiale pc markt blijft onder druk staan en krimpt dit jaar naar verwachting met 4,5 procent tot 300 miljoen stuks. Van een opleving zal niet eerder sprake zijn dan in 2016, aldus de marktonderzoeker.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.