Nederlanders nemen plaatsonafhankelijk werken erg letterlijk

WerkplekHet ‘Nieuwe Werken’, ook bekend als het ‘plaats- en tijdonafhankelijke werken’, leidt in Nederland tot onverwachte uitwassen. Dit blijkt uit een door ICT-concern Fujitsu recent uitgevoerd onderzoek over de tevredenheid met ICT. Daarbij werden 1172 medewerkers in diverse sectoren ondervraagd.

Een deel van de in het ‘IT-tevredenheidsonderzoek’ ondervraagden neemt het ‘plaatsonafhankelijk werken’ wel erg letterlijk. Zo zegt 11 procent soms vanuit bed te werken (1 procent doet dit zelfs ‘vaak’). Vier procent hanteert het toilet zo nu en dan als werkplek, terwijl 1 procent zelfs ook in bad de smartphone, tabletcomputer of laptop hanteert voor zijn of haar werkzaamheden.

De uitkomsten van het onderzoek zijn wat serieuzer getint als het gaat om de ICT-ondersteuning die werknemers van hun werkgever krijgen. 28 Procent zegt dat bij technische problemen op een zelf aangeschaft apparaat (zoals een smartphone) dat mede voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt er geen hulp van de werkgever en diens ICT-afdeling komt. Ook wat betreft de interne communicatie over ICT-toepassingen kan er nog het nodige worden verbeterd: zo weet de helft van de ondervraagden niet dat de werkgever speciale bedrijfsapps voor mobiele apparaten beschikbaar heeft. De volledige onderzoeksresultaten zijn via de site van Fuijtsu (na achterlating van contactinformatie) gratis te downloaden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.