Gering marktaandeel smartphones noopt Microsoft tot drastische maatregelen

Microsoft heeft aangekondigd dat het in één keer het totale bedrag afschrijft dat het betaald heeft voor de mobiele telefoontak van het Finse Nokia. Daarnaast gaat één van de oude Nokia fabrieken in Finland dicht en worden er wereldwijd nog eens 7.800 mensen ontslagen. In onderstaande grafiek wordt in één oogopslag duidelijk wat het probleem van Microsoft is: gebrek aan marktaandeel.

Nokia chart
 

 

 

 

 

 

Volgens hardnekkige geruchten was Nokia van plan Windows Phone in te ruilen voor Google’s Android en dit was de belangrijkste reden voor Microsoft om Nokia over te nemen. Nu gaat Microsoft zich richten op het nieuwe ecosysteem Windows 10, waarin ook het nieuwe Windows Phone 10 een belangrijke rol speelt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.