Commodore-merk komt op smartphones

Logo_commodore_business_machinesDeze week maakt Commodore, een Amerikaans computermerk uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw, zijn rentree. Dat heeft Massimo Canigiani, CEO en sinds begin dit jaar eigenaar van de merknaam Commodore Business Machines, aangekondigd. Het eerste product is een smartphone, voorzien van emulatiesoftware waardoor oude computerspelletjes zijn te draaien op het toestel.

Met name de ouderen onder ons associëren de naam ‘Commodore’ met de in de jaren tachtig van de vorige eeuw populaire hobbycomputers Commodore Pet en Commodore 64. Anno 2015 komt het merk echter te prijken op een Android-smartphone, die de modelnaam ‘Pet’ mee gaat krijgen. Het toestel is wat specificaties betreft, up to date met een octacore-processor (klokfrequentie 1,7 GHz), een 5,5-inch aanraakscherm (1920x1080 pixels), een 13 MP camera (achterzijde), een 8 MP ‘selfie camera’, 16 GB opslagruimte en 2 GB werkgeheugen. Het apparaat wordt verder standaard voorzien van een lichtelijk aangepaste versie van het besturingssysteem Android 5.0 met emulatiesoftware waarmee spelletjes, vervaardigd voor de oude Commodore-computers (64 en Amiga), zijn te draaien.

Vooralsnog wordt er een adviesverkoopprijs van 275 euro voor het apparaat gehanteerd. Een wat ruimer uitgeruste variant (32 GB opslag en 3 GB werkgeheugen) moet voor 330 euro in de winkels liggen. In de eerste instantie komt de Commodore Pet-smartphone in Duitsland, Frankrijk, Italië en Polen op de markt. Volgens CEO Canigiani moeten daarna andere landen in Europa volgen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.