‘Nieuwe versie Google Glass alleen voor zakelijke markt’

Google_GlassGoogle gaat zich met de volgende uitvoering van zijn ‘Google Glass’ naar alle waarschijnlijkheid alleen op de zakelijke markt richten. Reden hiervoor zou zijn dat de huidige consumentenuitvoering van de ‘slimme bril’ tot dusver niet het gewenste commerciële succes heeft opgeleverd. Dit stellen anonieme bronnen in een bericht van persbureau Reuters.

Internetgigant Google zou de Glass Enterprise Edition, zoals het apparaat intern door het leven gaat, exclusief via gecertificeerde partners gaan verkopen. De EE-uitvoering van Glass zou standaard worden voorzien van ondersteuning van de snelle 5 GHz-standaard voor WiFi-verbindingen. Verder spreken de anonieme bronnen van verbeteringen op het gebied van accu-levensduur en verwerkingssnelheid. Ook zou het apparaat een geringere warmteontwikkeling hebben. Volgens eerdere berichten, waaronder in het toonaangevende Amerikaanse zakendagblad The Wall Street Journal, past Google een energiezuinige Atom-processor van fabrikant Intel toe in de EE-editie van Glass. Aan het uiterlijk van de slimme Google-bril is eveneens driftig gesleuteld: onder andere is er een groter schermpje op de bril gekomen. De fabrikant heeft verder enkele optionele extra’s in voorbereiding, waaronder een losse accu.

Volgens de Reuters-bronnen schat Google in dat er bij het bedrijfsleven minder bedenkingen zijn ten opzichte van de privacy-kwesties die de ‘gewone’ versie van Glass heeft opgeroepen. Zo zijn er in de Verenigde Staten al meerdere horecagelegenheden die mensen met een Google Glass weren uit angst voor ongemerkte foto- en filmopnamen die met de bril te maken zijn.

Teus van der Plaat - Woordvoerder BTG

'Vanaf het eerste moment zijn er interessante bedrijfstoepassingen geweest voor de Google Glass'

Constateert Teus van der Plaat, woordvoerder Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG)

'Naar verluidt, is de vorige uitvoering van de bril tegen de wil van het verantwoordelijke ontwikkelteam op de markt gebracht. Volgens hen was de Glass namelijk nog niet klaar. Het is goed dat er nu een enterprise versie komt, mogelijk ontdaan van de hype, zodat er nuttige bedrijfstoepassingen mee kunnen worden gemaakt. Het blijft een feit dat een mens maar twee handen heeft en bij veel werkzaamheden in vele sectoren kan het gebruik van zo'n bril met spraakherkenning en een display een grote verbetering betekenen. Denk aan de gezondheidszorg, de dienstverlening en de installatiebranche. Maar ook voor militaire doeleinden zijn er toepassingen voor de Glass te bedenken. Wij wachten evenwel af wat er exact op de markt zal verschijnen.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.