Google boekt wederom goede kwartaalresultaten

Logo-beeldmerk_GoogleInternetconcern Google heeft in het tweede kwartaal van 2015 zowel de omzet als de winst weten te laten stijgen. Het bedrijf heeft met zijn jongste financiële resultaten de hooggespannen verwachtingen van analisten weten te overtreffen.

In het tweede kwartaal heeft Google een omzet van 17,7 miljard dollar weten te boeken. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet nog 15,9 miljard dollar. De winst heeft eveneens een sprong naar boven gemaakt: van 3,4 miljard dollar in 2014 naar 3,93 miljard nu. Het gros van de omzet (circa 90 procent) haalt Google nog altijd uit de verkoop van online advertenties, zo blijkt uit de financiële berichtgeving van het concern. Wel is het bedrag dat Google ontvangt per zogenoemde ‘doorklik’ op geplaatste advertenties met 11 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal 2014.

Google heeft zich de kritiek van analisten over het kostenniveau van het bedrijf aangetrokken, zo blijkt verder uit de gerapporteerde cijfers. De stijging van de operationele kosten is minder hard gestegen (+ 13 procent) dan tot dusver het geval was. In de eerste drie maanden van dit jaar waren de kosten nog met 21 procent gestegen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.