Mexicaanse operator wil belang KPN kwijt

KPNAmérica Movil, de Mexicaanse operator van miljardair Carlos Slim, zet zijn aandelen KPN te koop. Het gaat om een belang van 21,1 procent in de Nederlandse operator. América Movil wil hiermee naar alle waarschijnlijkheid geld vrij maken voor investeringen die het wil doen in de Verenigde Staten en Canada. Eerder heeft het Mexicaanse telecombedrijf zonder succes geprobeerd KPN in zijn geheel over te nemen.

De voorgenomen verkoop van het KPN-aandelenpakket zet de deur open voor andere geïnteresseerde partijen die de Nederlandse operator zouden willen overnemen. Eerder heeft het Franse (aan de Nederlandse beurs genoteerde) Altice al belangstelling getoond in KPN. Het is onduidelijk of de Fransen ook daadwerkelijk het Mexicaanse belang in KPN gaan kopen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.