Apple boekt goede resultaten, maar ziet verkoop iPads afnemen

Foto_MacBook_iPhone_iPadFabrikant Apple heeft het derde kwartaal van zijn boekjaar 2015 afgesloten met een forse stijging van de omzet en de winst. Met name de verkoop van de verschillende modellen van de iPhone-smartphone heeft stevig bijgedragen tot de groei, zo blijkt uit de cijfers.

Een kwartaalomzet van 49,6 miljard dollar (+33 procent) en een nettowinst van 10,68 miljard (2014: 7,75 miljard). Het derde kwartaal van fiscaal 2015 heeft Apple geen windeieren gelegd. Het bedrijf heeft in de afgelopen drie maanden goed weten te profiteren van de populariteit van zijn iPhone-modellen. Zo wist het in het derde kwartaal 47,5 miljoen iPhones aan de man te brengen, een groei van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Daarentegen daalde het aantal verkochte iPads in het derde kwartaal: van 13,27 miljoen stuks in 2014 naar 10,93 miljoen exemplaren nu.

Als het gaat om regio’s, dan heeft Apple inmiddels de wind in de zeilen weten te krijgen in China: het wist de omzet meer dan te verdubbelen in dat land. Volgens Apple-CFO Luca Maestri moet de daar behaalde omzet nog verder gaan stijgen dankzij de geplande opening van 40 Apple-winkels gedurende de eerstvolgende twaalf maanden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.