KPN ziet nettowinst met 55 procent dalen

KPNDe Nederlandse operator KPN heeft op 29 juli jl. zijn financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2015 gepubliceerd. Hoewel de nettowinst van het bedrijf met 55 procent omlaag ging in vergelijking met een jaar geleden en uit is gekomen op 160 miljoen euro, is het resultaat van KPN gestabiliseerd. Twaalf maanden geleden werd het nettoresultaat nog eenmalig positief beïnvloed door een pensioenmeevaller.

De omzet van KPN is met 4 procent gedaald naar 1,75 miljard euro. De ebitda (winst voor belastingen en afschrijvingen) steeg naar 602 miljoen euro. Wel heeft KPN met een daling van ruim 9 procent het zwaar op de zakelijke markt, terwijl de opbrengsten uit mobiele diensten en vastnet voor consumenten gelijk zijn gebleven. KPN's mobiele marktaandeel steeg, naar eigen zeggen, van 42 procent naar 44 procent in het tweede kwartaal.

KPN gaat verder ingrijpen bij hun zakelijke tak en werkt aan een reorganisatie die ook dit onderdeel weer winstgevend zou moeten maken. De verwachting is dat KPN de bewuste herstructurering de komende weken gaat versnellen.

KPN-Q2-2015

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.