Pas in november Windows 10-update voor smartphones

Beeld_Windows10Afgelopen woensdag heeft softwareproducent Microsoft versie 10 van zijn Windows-besturingssysteem officieel in 190 landen op de markt gebracht. De geïntroduceerde programmatuur is in eerste instantie beschikbaar voor gebruik op tablet computers en pc’s. Voor veel (thuis)gebruikers is de jongste uitvoering gratis te downloaden. Microsoft meldt dat er sinds woensdag jongstleden wereldwijd inmiddels ‘meer dan 14 miljoen’ downloads zijn geweest.

Het is nog even wachten voordat Windows 10 ook beschikbaar komt voor smartphones. Volgens geruchten zou een dergelijke versie pas in november van dit jaar worden uitgerold. Wel heeft Microsoft gemeld dat de update het eerst beschikbaar komt voor zijn eigen Lumia-toestellen.

Volgens Microsoft worden het eerst de Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 640, 640 XL, 735, 830 en 930 geüpdatet. Daarna komen andere Lumia-varianten en telefoons van andere merken aan de beurt. Windows 10 is alleen te gebruiken op smartphones waarop nu al Windows Phone 8.1 draait. De update naar de jongste Windows-versie is voor zowel de Microsoft-apparaten als die van andere fabrikanten gratis.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.