Colt schrijft rode cijfers door herstructurering

ColtTelecombedrijf Colt heeft in de afgelopen zes maanden de omzet licht doen groeien ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Tegelijkertijd heeft het Britse bedrijf onder aan de streep een verlies moeten rapporteren.

Gedurende de eerste zes maanden van 2015 heeft Colt een omzet weten te boeken van 790,8 miljoen euro (+2,6 procent), waarbij het bedrijf wel een stevige daling van de inkomsten uit de verkoop van spraakdiensten meldt (-31,8 procent). Colt moet het halfjaar met rode cijfers schrijven: er is een verlies geleden van 13 miljoen euro, terwijl er in dezelfde periode in 2014 nog sprake was van 13,6 miljoen euro winst. Het bedrijf wijt de verliesgevendheid onder andere aan eenmalige herstructureringskosten (119,3 miljoen euro). Vooralsnog blijft het management van mening dat Colt de eerder gestelde omzetdoelen voor dit jaar (tussen de 1,5 en 1,52 miljard euro) zal kunnen halen.

De aandacht van industrieanalisten is gespitst op een aandeelhoudersvergadering op 11 augustus aanstaande. Dan stemmen de aandeelhouders van Colt over het van de beurs halen van de onderneming. De private investeerdersgroep Fidelity, tevens de grootste aandeelhouder van Colt, heeft hiervoor het initiatief genomen. In totaal heeft Fidelity circa 1,72 miljard Britse ponden (2,44 miljard euro) voor deze maatregel over.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.