Verkoop tabletcomputers vertoont dalende lijn

TabletFabrikanten Apple en Samsung hebben in het tweede kwartaal van 2015 weer de meeste tabletcomputers wereldwijd verkocht, volgens recent onderzoek van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC. In totaal zijn in de bewuste drie maanden 44,7 miljoen tabletcomputers verkocht. Het aantal verkochte apparaten is echter duidelijk geslonken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus IDC.

De onbetwiste gangmakers op het gebied van tabletcomputers zijn Apple, met een mondiaal marktaandeel van 24,5 procent, en Samsung (17 procent). Wel verkochten beide fabrikanten fors minder dan in dezelfde periode in 2014. Apple verkocht 17,9 procent minder iPads, terwijl Samsung 12 procent minder tabletcomputers wist te slijten. De Chinese fabrikant Huawei en het Zuid-Koreaanse LG waren de grote winnaars het vorige kwartaal, aldus IDC.

Wie naar de verkoopcijfers kijkt vanaf het tweede kwartaal in 2011 kijkt, dan wordt het duidelijk dat Apple, de oorspronkelijke bedenker van de huidige tabletcomputer, de grote verliezer is. In de beginjaren van de tabletcomputers kon de fabrikant nog bogen op een aandeel van rond de 60 procent, waarbij het nu genoegen moet nemen met 24,5 procent. Samsungs marktaandeel is redelijk stabiel gebleven door de jaren heen: het schommelt continu net iets onder de 20 procent.

Overzicht_verkoop_tablets

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.