HTC wil noodgedwongen diep snijden in kosten

FinancienDe noodlijdende Taiwanese smartphonefabrikant HTC gaat hard snijden in de kosten. Dit heeft HTC’s Chief Financial Officer Chialin Chang bevestigd tegen journalisten. Niet alleen zullen er meerdere smartphonemodellen geschrapt worden, maar er gaan ook banen verloren. Chang meldt dat het aantal werknemers dat moet vrezen voor zijn of haar baan, ‘significant’ is.

De reorganisatie gaat volgens HTC duren tot in het eerste kwartaal van 2016. HTC heeft over het tweede kwartaal van 2015 een substantieel verlies geleden en kampt al maanden met steeds verder teruglopende omzet. HTC wil zich meer gaan richten op high end toestellen, ook in opkomende markten zoals India, om zo beter met Samsung en Apple te kunnen concurreren.

HTC heeft in de afgelopen vier kwartalen een dalende lijn laten zien in de financiële resultaten. Het onlangs afgesloten tweede kwartaal van dit jaar was verlieslatend voor het Taiwanese bedrijf. Op een omzet van 33 miljard Taiwanese dollars (circa 951,42 miljoen euro), rapporteerde de fabrikant en verlies van 8 miljard (230,62 miljoen euro). Voor het derde kwartaal 2015 heeft HTC de verwachting dat het een omzet van minimaal 19 miljard Taiwanese dollars (circa 547,75 miljoen euro) zal gaan realiseren. Volgens de onderneming zal er ook in dat kwartaal naar alle waarschijnlijkheid sprake zijn van rode cijfers.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.