Verdere telecomconsolidatie in Italië

VlaggenIn Italië krijgt een grote telecomfusie zijn beslag. 3 Italia, onderdeel van het machtige Chinese bedrijvensyndicaat Hutchison, en Wind Telecomunicazioni, een dochter van het aan Amsterdam genoteerde Russische bedrijf Vimpelcom, gaan samen een joint-venture vormen. Hiermee wil het nieuwe bedrijf beter de concurrentie aankunnen met branchegenoten Telecom Italia en Vodafone in Italië.

De nieuwe Italiaanse telecom joint-venture, waar beide bedrijven voor de helft inzitten, heeft een waarde van ruim 21,8 miljard euro en beschikt over ruim 31 miljoen klanten. De geschatte jaaromzet komt uit op 6,4 miljard euro. De deal moet overigens eerst nog door de verschillende nationale en Europese toezichthouders worden goedgekeurd.

Ook deze joint-venture is een teken dat de eerder ingezette consolidatie in Europa van mobiele telefoonoperators doorzet. Eerder dit jaar kocht Hutchison bijvoorbeeld nog concurrent O2 in Engeland en ging in Duitsland E-Plus, van operator KPN, over naar het Spaanse Telefónica.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.