T-Mobile Nederland: ‘Op schema met uitrol 4G’

T MobileDe bouw en uitrol van het mobiele 4G-netwerk van operator T-Mobile in Nederland verloopt voorspoedig. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. In april dit jaar kondigde T-Mobile een nieuwe planning aan waarmee het 4G-netwerk eind oktober landelijk dekkend zou moeten zijn. Dit betekent dat 95 procent van alle inwoners van Nederland dan in het 4G-dekkingsgebied van de operator woont.

Ondanks de vakantieperiode is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het netwerk, zegt T-Mobile Nederland in een officieel bericht. Volgens de operator is dat terug te zien in het aantal nieuwe 3G- en 4G-masten. Sinds april zijn er 2000 extra Providers_zendmast4G-antennes geplaatst. Ook het aantal 3G-locaties is met meer dan 600 locaties gestegen. En de aantallen worden de komende maanden nog groter, aldus T-Mobile.

T-Mobile werkt niet alleen aan het 4G-netwerk in Nederland, maar zorgt er ook voor dat klanten in het buitenland gebruik kunnen maken van de snelle mobiele technologie: in Duitsland (vanaf juli dit jaar) en met ingang van vandaag ook in België. T-Mobile zegt ‘bewust te hebben gekozen’ om te starten met de aangrenzende landen. De komende maanden zal ook in andere landen, zoals Engeland en Frankrijk, 4G-roaming mogelijk gemaakt worden. Het streven van T-Mobile is om in 2015 in vijftien tot twintig landen 4G-roaming aan te bieden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.