Groei ICT-sector zet door in Nederland

Logo_NederlandICTDe ICT-sector in Nederland zal in 2015 in bijna alle deelgebieden groeien. Uitzondering is de ICT-dienstverlening: daar wordt een lichte daling van 0,4 procent verwacht. In 2014 was er nog sprake van geringe groei in dat deelgebied (+ 0,2 procent). Dat voorspelt althans Nederland ICT, de branchevereniging van ICT-bedrijven in Nederland.

Volgens de periodieke ICT Markt Monitor van Nederland ICT zijn het met name de bestedingen op het gebied van software die dit jaar met stip zullen stijgen: een groei van 8,3 procent (2014: 5,3 procent). Volgens de branchevereniging komen de hardwarebestedingen dit jaar eveneens weer hoger uit, waarbij de groei vooral door de aanschaf van netwerkapparatuur, smartphones, en tablets wordt aangejaagd.

Daarnaast ziet Nederland ICT de populariteit van cloud oplossingen als aanjager van zaken als de opslag van data in de cloud (+ 13 procent). Opvallend is overigens de verwachting van Nederland ICT dat consumentenmarkt dit jaar koploper is als het gaat om ICT-aankopen. De branchevereniging voorspelt dat consumenten in 2015 voor zo’n slordige 6,49 miljard euro aan ICT-spullen (hardware en software) zullen aanschaffen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.