‘Merendeel verkochte smartphones heeft 4G’

Providers_zendmastConsumenten kopen wereldwijd massaal smartphones waarmee gebruik kan worden gemaakt van de snelle 4G-netwerkinfrastructuur voor mobiele data en telefonie. Zo’n 58 procent van alle in het tweede kwartaal van dit jaar verkochte smartphones beschikken over 4G-ondersteuning. Dat blijkt uit cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK.

Niet alleen zijn er in het tweede kwartaal veel 4G-smartphones verkocht: wereldwijd blijft de markt voor zowel 3G- als 4G-smartphones groeien. GfK meldt dat er in de bewuste drie maanden dit jaar op mondiaal niveau 6 procent meer smartphones zijn verkocht dan in dezelfde periode in 2014. Daarbij werd er 8 procent meer omzet geboekt door de verschillende aanbieders van smartphones. Ook is de Average Selling Price (de gemiddelde verkoopprijs) van de smartphone aan het stijgen: plus 3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2014.

APAC (Azië en de landen aan de Stille Oceaan), Afrika en het Midden-Oosten zijn de regio’s waar de smartphone in het tweede kwartaal de meeste aftrek (+23 procent ten opzichte van 2014) hebben genoten. De Verenigde Staten en Canada waren echter koploper als het gaat om de gerealiseerde omzetgroei (+16 procent). China heeft in het tweede kwartaal juist een krimp van 5 procent laten zien op het gebied van smartphoneverkoop.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.