Eerstvolgende versie Android krijgt ‘Marshmallow’ als naam

Logo-beeldmerk_GoogleInternetconcern Google heeft inmiddels een rijke historie opgebouwd als het gaat om de naamgeving van de verschillende uitvoeringen van zijn besturingssysteem Android. De huidige versie heet ‘Lollipop’ en nu is ook de naam voor diens opvolger bekend: ‘Marshmallow’. Naar verluidt, komt Android Marshmallow (in de meer traditionele cijfernaamgeving: versie 6) in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

Ondanks het feit dat Android Marshmallow pas in het najaar officieel het licht zal zien, is er inmiddels al het nodige over de nieuwe functionaliteit naar buiten gekomen. Zo heeft het besturingssysteem de functie ‘Doze’, waarmee actieve apps selectief in een ‘slaapmodus’ worden gebracht zodra de gebruiker met zijn smartphone of tablet computer letterlijk aan de wandel gaat. Hiermee moet de werktijd op een acculading worden verlengd, aldus Google.

Ook krijgt Android Marshmallow de nodige functionaliteit voor digitaal betalen aan boord. Google heeft hiervoor een aparte dienst, Android Pay (een tegenhanger van Apple’s Apple Pay), voor in het leven geroepen. Gebruikers kunnen hiermee bijvoorbeeld creditcarddetails opslaan en die aan hun vingerafdruk koppelen, waardoor het betalen met in dit geval een biometrische kenmerk (de vingerafdruk) mogelijk wordt. Tevens faciliteert de nieuwe dienst het contactloos betalen. Android Pay volgt Google’s reeds bestaande betaaldienst (Google Wallet) op.

Daarnaast belooft Google gebruikers van Android Marshmallow meer controle over wat apps wel en niet kunnen gebruiken aan zowel ingebouwde smartphone- of tabletcomputerhardware (zoals de microfoon en de GPS-voorziening) als gebruikersgegevens.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.