Onderzoek: iPhone-prijzen variëren sterk wereldwijd

Foto_MacBook_iPhone_iPadDe iPhone 6 is de best verkochte smartphone ter wereld, maar de prijs van het toestel varieert behoorlijk per land en regio. Dat wijst empirisch onderzoek uit van Webpage FX, een Amerikaanse internetmarketingbureau.

Webpage FX laat zien dat een iPhone 6 bijvoorbeeld in Brazilië 1.107 dollar kost (duurste land), terwijl hetzelfde toestel in Canada voor 647 dollar (goedkoopste plek om zo’n toestel te kopen) over de toonbank gaat. In Nederland kost de iPhone 6 volgens dit onderzoek 760 dollar.

Onderzoekscijfers_Apple_iPhone6

 

Daarnaast heeft Webpage FX gekeken naar hoe betaalbaar de iPhone 6 eigenlijk is in de verschillende landen. Het internetmarketingbureau drukt dit uit in een percentage: het gemiddelde jaarinkomen in verhouding tot de prijs van een iPhone 6. Wat blijkt? In Indonesië kost een iPhone 6 bijna 40 procent van het gemiddelde jaarinkomen, terwijl dit in de Verenigde Staten slechts 1,6 procent is. In Nederland is de verhouding overigens 2,7 procent.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.