KPN signaleert piek in verbruik mobiele data tijdens SAIL Amsterdam 2015

Tijdens KPNSAIL 2015 heeft operator KPN een ware explosie aan dataverbruik waargenomen op het mobiele netwerk. Er werd in vijf dagen tijd ongeveer vier keer meer mobiele data verbruikt dan normaal in Amsterdam. Het netwerk van KPN liet een piek zien in het mobiele dataverkeer tijdens de SAIL-In Parade afgelopen woensdag.

Speciaal voor de bezoekers en alle deelnemende boten had KPN twee extra grote communicatiemasten ingericht, zodat ook op het water communicatie werkte. Daarnaast werd de capaciteit van de mobiele 4G, 3G en 2G netwerken tijdelijk uitgebreid en bood KPN bezoekers aan SAIL Amsterdam 2015 over het gehele SAIL-gebied gratis wifi. Hiervoor werd acht kilometer netwerkkabel aangelegd om de tachtig wifi access points te kunnen inrichten.

Ook verzorgde KPN tijdens SAIL een speciale Social Media boot van waaruit filmpjes, foto’s en impressies werden gedeeld door een speciale, gezamenlijke redactie van SAIL en KPN. Dat er tijdens SAIL veel data werd verbruikt door de bezoekers, merkte ook de organisatie van het evenement.

Lucette Bruinsma, hoofd communicatie van SAIL Amsterdam 2015:

'In de eerste vier dagen hadden we ruim 45.000 tweets op de officiële #SAIL2015-hashtag met een bereik van ruim 150 miljoen impressies. Nemen we andere SAIL Amsterdam gerelateerde hashtags mee, dan komen we op 85.000 tweets. Op Facebook realiseerden we in hele korte tijd een bereik van bijna 6 miljoen. Ook voor Instagram bleek SAIL een aansprekend onderwerp met ruim 36.000 posts.'

SAIL_2015_Paul_Teixeira

Foto door: Paul Teixeira

One comment on “KPN signaleert piek in verbruik mobiele data tijdens SAIL Amsterdam 2015

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.