Microsoft-onderzoekers ontwikkelen 3D-scan app

Logo_MicrosoftICT-concern Microsoft werkt, samen met wetenschappers van de Britse Oxford University, aan software waarmee de ingebouwde camera van een smartphone kan worden gebruikt om een 3D-scan van een object te maken. Medewerkers van het Microsoft Research Lab hebben de app, vooralsnog ‘MobileFusion’ geheten, gedemonstreerd in een video.

De Microsoft-medewerkers gebruiken in het online te bekijken filmpje een Apple iPhone 5S en diens ingebouwde camera aan de achterzijde van het apparaat om een 3D-scan te maken van een persoon. In tegenstelling tot andere, soortgelijke, projecten heeft de Microsoft-software geen aparte hardware (zoals een speciale camera of aparte opzetlenzen) of een internetverbinding nodig. De omwerking van de 2D-beelden naar 3D-varianten wordt geheel door de op de smartphone geïnstalleerde software verzorgd.

Volgens Microsoft is de MobileFusion-app te gebruiken voor zaken als het maken van een 3D-scan die vervolgens via een 3D-printer is ‘af te drukken’. De app moet uiteindelijk op de markt komen voor de besturingssystemen Google Android, Apple iOS en Microsofts eigen Windows 10. Het is nog onbekend wanneer de software daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn. Naar verluidt, zullen de Microsoft-onderzoekers MobileFusion presenteren op 29 september aanstaande tijdens het International Symposium on Mixed and Augmented Reality in het Japanse Fukuoka.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.