Wereldwijde smartphonemarkt groeit minder hard dan voorspeld

Mobile Security 24 maart 2015-11De wereldwijde smartphonemarkt groeit dit jaar minder hard dan eerder voorspeld, meldt het Amerikaanse onderzoekbureau IDC, onderdeel van het uitgeversconcern IDG. Eerder dacht IDC nog dat dit jaar de markt met 11,3 procent zou groeien. Dit is nu bijgesteld naar 10,4 procent. In totaal gaan er volgens de onderzoekers 1,43 miljard smartphones over de toonbank.

Volgens IDC gaat Apple iOS dit jaar het meest groeien, maar ook de aantallen van Android en in iets mindere mate Windows Phone stijgen flink. De groeiverwachting is aangepast door negatieve berichten uit China. Daar groeit de markt minder snel dan eerder verwacht.

In 2019 worden er volgens de onderzoekers bijna 2 miljard smartphones verkocht. Android blijft met ruim 81 procent marktleider, gevolgd door iOS (met de minste groei), Windows Phone en andere besturingssystemen.

idc-forecast-2015

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.