Samsung stelt eigen smartwatch-technologie beschikbaar voor derden

Samsung_Business_rgbHigh tech-concern Samsung wil de zelf ontwikkelde technologie die het gebruikt voor zijn smartwatches beschikbaar stellen aan andere fabrikanten. Dat heeft het bedrijf, bij monde van een woordvoerder, gisteravond tijdens de IFA, de grootste consumentenelektronicabeurs in Europa, in het Duitse Berlijn aangekondigd.

Samsung gears2Industrieanalisten stellen dat Samsung’s voornemen om de eigen technologie voor smartwatches te delen met andere, Google Android-gebruikende, fabrikanten van slimme horloges, minder opmerkelijk is dan op het eerste gezicht lijkt. Volgens hen wil de Zuid-Koreaanse onderneming er hiermee voor zorgen dat er betere compatibiliteit is tussen de verschillende Android-horloges, wat weer ten goede moet komen voor de totale afzet van smartwatches. “Wij zijn weliswaar marktleider in dit segment, maar wij realiseren ons ook dat wij het niet alleen kunnen doen”, aldus Younghee Lee, global marketing director bij Samsung, in een officiële reactie.

Samsung heeft het voornemen om technologie te delen met de concurrentie gedaan tijdens de introductie van zijn nieuwste smartwach: de Gear S2. Het apparaat, waar nog geen verkoopprijs voor bekend is gemaakt, moet in oktober 2015 beschikbaar komen. Het apparaat biedt onder andere de mogelijkheid tot het verrichten van mobiele financiële transacties, via ingebouwde NFC-technologie (Near Field Communications). Op dit moment is fabrikant Apple de absolute grootmacht op het gebied van smartwatches. Volgens marktonderzoeksbureau Strategy Analytics heeft het Amerikaanse bedrijf circa 75 procent van de wereldwijde smartwacht-markt in handen. Samsung heeft slechts een mondiaal marktaandeel van 8 procent, wat het overigens wel weer de grootste na Apple maakt. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn er wereldwijd in totaal vijf miljoen smartwatches verkocht, wat een scherpe stijging is ten opzichte van dezelfde periode in 2014 (1 miljoen verkochte smartwatches).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.