Sony-smartphones kunnen niet ‘kopje onder’

Sony xperia z5Elektronica-concern Sony komt terug op eerdere uitlatingen over de waterdichtheid van enkele smartphones uit zijn Xperia-reeks. Naar verluidt, zijn de bewuste toestellen minder goed tegen water bestand.

Wie een Sony Xperia-smartphe heeft gekocht met als doel onderwaterfoto’s of –filmpjes te maken, kan die gedachte het beste uit het hoofd zetten. Fabrikant Sony adviseert namelijk de voorheen als ‘waterdicht’ gelabelde-Xperia toestellen toch niet onder water te houden. Blijkbaar zijn de smartphones, waaronder de nieuwe Xperia Z5-familie, hier niet tegen bestand.

Volgens Sony zijn de toestellen uitgebreid in het lab getest en bleken daar zonder mankeren te overleven als ze dertig minuten stil onder 1,5 meter water hadden gelegen. Het lijkt echter zo te zijn dat er toch lekkage kan optreden wanneer een Sony Xperia onder water ‘beweegt’.

Sony geeft nu aan dat de toestellen bestand zijn tegen stof en water. In de regen lopen met een Xperia zou vooralsnog geen enkel probleem moeten opleveren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.