Ericsson breidt portfolio videosoftware uit

Netwerkspecialist EriEricsson logocsson neemt voor een slordige 125 miljoen dollar in contanten het Amerikaanse videosoftwarebedrijf Envivio over. Hiermee hoopt de Zweedse onderneming zijn videotechnologie-portfolio verder uit te breiden.

Het in 2000 opgerichte Envivio ontwikkelt software voor het encoderen en comprimeren van videobeelden. Naar verluidt, telt het beursgenoteerde bedrijf ruim 400 klanten in de media- en telecomwereld. Tot de klantenkring behoren ondernemingen als de operator Telstra en de Amerikaanse kabelbedrijven Comcast, Time Warner Cable en Liberty Global.

Envivio heeft in zijn gebroken boekjaar 2015 een omzet behaald van 41,55 miljoen dollar. Daarbij was het bedrijf wel verliesgevend (-15,61 miljoen dollar). Ook in fiscaal 2014 moest Envivio rode cijfers schrijven (-12,18 miljoen dollar).

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.