e-Healthcare a Serious Game

UVA Prof. dr. M.P. Schijven is benoemd tot Hoogleraar Chirurgie aan de faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties Serious Gaming, Simulation en Applied Mobile Healthcare. Haar oratie heeft als thema ‘Technologie in de zorg: Game On!’ meegekregen.

Marlies Schijven is reeds langer actief op het gebied van simulatietechnologie, mobiele apps en serious gaming voor toepassing in de gezondheidszorg en medisch onderwijs. De Universiteit van Amsterdam meldt tevens dat de nieuwe Hoogleraar Chirurgie onderzoek doet naar ‘de waarde van wearables, ofwel draagbare technologie, voor de zorgprofessional en de patiënt; de aansluiting hiervan in de zorg en meer specifiek het elektronisch patiëntendossier’.

Schijvens werk heeft inmiddels de nodige vruchten afgeworpen, aldus de Universiteit van Amsterdam. Zo is het door haar onderzoek verplicht geworden voor chirurgen-in-opleiding om simulatietrainingen te volgen voordat zij laparoscopische chirurgische ingrepen mogen verrichten. Naast haar werk aan de UvA/het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam – waar zij de functie van staf chirurg op de afdeling heelkunde bekleedt - is zij binnenkort ook voorzitter van de ‘International Society for Wearable Technology in Healthcare’. Marlies Schijven begon haar academische carrière aan de Design Academy (Eindhoven), studeerde vervolgens aan de Universiteit van Maastricht af als gezondheidswetenschapper en arts en promoveerde in Leiden op het gebied van Virtual Reality technieken in de chirurgie.

Wilt u hier meer over weten,

De interessante toespraak is te zien in het volgende filmfragment.

YouTube player

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.